Nieuwsbrieven

 

Juni 2021

Nieuwsbrief

Inspecties zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Uit de praktijk blijkt dat dat helaas noodzakelijk is om risico’s als brand of elektrocutie te voorkomen.

Met 22 jaar ervaring in inspecteren behoren wij inmiddels tot de oudste inspectiebureaus.

Het begon allemaal met de NEN3140 inspecties. Inmiddels zijn er voor diverse situaties methodieken of normen opgesteld om installaties of delen ervan te toetsen.

Omdat er steeds meer bedrijven het inspecteren oppakten ontstond de roep om een toetsing van die bedrijven en werd het Certificaat Van Toezicht als criterium opgesteld die door overheden en vervolgens ook het bedrijfsleven werd omarmd.

Ook werd een branche vereniging voor onafhankelijke inspectiebedrijven in het leven geroepen. Waarbij de focus ligt op de onafhankelijkheid van de uitslag van de inspectie. Onafhankelijkheid in de zin van het niet hebben van een belang bij de uitkomst van de inspectie.

Omdat het Certificaat Van Toezicht verouderd raakte is er met belanghebbende partijen uit de markt gewerkt aan een nieuwe methodiek om bedrijven te toetsen. Die toetsing werd bij stichting Scios ondergebracht. De eerste daarvan was Scope 8 als vervanging van het hierboven genoemde Certificaat. Daarna kwam Scope 10 die meer de focus richt op het voorkomen van brand in relatie tot de elektrische installatie. Inmiddels is Scope 12 er aan toegevoegd en volgen er meer.

Wij als Kester Elektrosupport hebben ons in eerste instantie gericht op Scope 10 en zijn daarvoor in 2019 gecertificeerd.

Vandaag was er weer de jaarlijkse audit van deze Scios Scope 10 certificering. Waaruit blijkt dat onze management systeem tip-top in orde is. We kunnen er weer een jaar tegen aan met inspecties van elektrische installatie volgens Scope 10.

Wilt u hierover meer weten, heeft u vragen over inspecties van elektrotechnische installaties of bent u gewoon geïnteresseerd naar ons bedrijf en wat wij nog meer doen, neem dan gerust contact met ons op.

In de tussentijd werken we toe naar de certificering voor Scope 12 inspecties.